Zondag 25 november speelde de Nederlandse symfonische rockband Within Temptation voor het eerst in het uitverkochte Martiniplaza, Groningen. Na een pauze van twee jaar heeft de band de draad weer opgepakt en zijn ze weer vol actief bezig. Zo begonnen ze oktober met hun nieuwe tour, ‘Resist’, ter ere van hun nieuwe album die in februari verwacht wordt. Alle kaarten waren in mum van tijd uitverkocht en trouwe fans stonden al vroegtijdig in de rij voor de beste plekken.

Toen de deuren opengingen stormden de fans naar binnen. Al gauw stond de zaal helemaal vol en was het tijd voor de eerste band. Within Temptation bracht de Braziliaanse band Ego Kill Talent uit São Paulo mee als voorprogamma. Een echte hardrockband met veel pit die het publiek goed opwarmde. Na 45 minuten te hebben staan headbangen was het tijd voor een korte pauze om weer op adem te komen.

Eindelijk kwam dan Within Temptation het podium op, en hoe! Ze knalden het podium op met hun nieuwe hit ‘Raise your banner’ die vorige week uitkwam. Sharon den Adel kwam op met een enorme vlag die ze over het podium heen zwierde. Ze speelden oude, bekende nummers zoals ‘What have you done’, ‘Stand my ground’ en ‘Faster’ en sloten af met het wel bekende ‘Mother Earth’. Ook speelden ze vijf nieuwe nummers van het nieuwe album, waarvan er drie nog niet uit zijn gebracht.

De show werd begeleid door een prachtige, indrukwekkende lichtshow en een scherm op de achtergrond waar videoclips en special effects op te zien waren. De show was superstrak en de stem van Sharon klonk prachtig door de zaal met de ondersteuning van de stevige riffs van de band. Ook speelden ze de oude hit ‘Ice Queen’, maar dan akoestisch. Sharon deed afgelopen jaar mee met het Belgische programma ‘Liefde voor Muziek’ waar artiesten elkaars muziek coveren. Jasper Steverlinck coverde zo het nummer ‘Ice Queen’ op zo’n ontzettend mooie akoestische manier, dat de band het nummer heeft gebruikt voor de live shows. Kippenvel.

De band sloot af met één toegift, ‘Stairway to the skies’. De tijd hiertussen werd door Sharon benut om zichzelf om te kleden van een stoere, sexy outfit naar een groene, lange, zweverige jurk. Halverwege het nummer vloog ze over het podium, wat het geheel tot een engelachtig beeld maakte. De show was afgelopen, maar zeker geslaagd. De fans gingen tevreden naar huis en de band heeft nu een korte pauze van tien dagen voordat ze weer naar Berlijn vertrekken voor de rest van de tour.

Foto’s (c) Janne vd Vegt

Deel: