Jett Rebel – ofwel Jelte Tuinstra – is zo’n jongen die overal wel voor te porren is. Hij doet een beetje van dit, een beetje van dat… niks is hem te veel. Stilzitten heeft hij sinds de release van zijn debuutalbum in 2014 in ieder geval niet gedaan. Met uitverkochte shows door heel het land en gastoptredens hier en daar, kan het bijna niet dat hij zich heeft verveeld. Inmiddels staat de teller op zeven albums in een kleine vijf jaar. Gekkenwerk! Maar niet voor Jett, die gaat vrolijk door. Zondag 10 februari staat hij in de Stadsschouwburg Groningen.

7

Het in september uitgebrachte album 7 neemt Jett Rebel je mee terug naar de jaren ’70. “Op 7 zijn alle krachten in Jett Rebels muziek samengebald, van harde Prince-funk tot seventies-georiënteerde blue eyed soul in de trant van Todd Rundgren en Hall & Oates.” (NRC). Zelf noemt Jett 7 “de beste plaat die ik nu in me heb en gemaakt op de meest catchy manier die ik maar kan verdragen.” (AD).


Solo

Vorig jaar nog met band, ditmaal solo. Jett Rebel neemt je mee op een reis door zijn muzikale leven. Openhartig, eerlijk, persoonlijker dan ooit, maak kennis met de mens achter de artiest maar geniet ook van de veelzijdigheid van een muzikale alleskunner. Een avond die in het teken staat van de onvoorwaardelijke liefde voor muziek, voor de fans en voor het leven in het algemeen.

Deel: