Singer-songwriter Tolls is in het dagelijks leven Daan van Beijeren. De zanger werd in 2016 door het coachingstraject Freesonica geselecteerd, speelde 17 shows tijdens de Popronde en behaalde de finale van de Grote Prijs van Nederland met zijn intelligente mix van folk en indie. Het debuutalbum van de singer-songwriter staat vol met ­Nederlandstalige, intieme nummers. Pim van de Werken (bekend van samenwerkingen met Rogier Pelgrim, Kim Janssen e.a.) produceerde Tolls’ debuutalbum ‘Blijf Je Koel’.

In 2017 werd Tolls door het Oerol Festival gekozen als één van de vijf jonge talenten die de Second Moon Studio van Hessel (‘Brother Sagitarius‘) op Terschelling kosteloos mochten gebruiken. Daar maakte Tolls goed gebruik van, na eerst enkele jaren in het Engels te hebben gezonden. De ommeslag naar het Nederlands is voor Tolls een goede keuze geweest, gezien zijn aankomende debuutalbum.

De 25-jarige Tolls is geboren op een woonboot in Amsterdam, maar getogen in Leeuwarden. Daar wordt op 24 november ook op het Explore The North Festival zijn debuutalbum gepresenteerd, om de presentatie twee dagen later dunnetjes over te doen in zijn geboortestad Amsterdam, in Paradiso Noord/Tolhuistuin. Voor het zover is staat hij op 22 november nog in De Duycker in Hoofddorp. Vandaag komt Tolls met zijn nieuwe single ‘Blijf Je Koel‘, die exclusief in premiere gaat op Maxazine. De clip is wederom opgenomen op het strand van een van de Waddeneilanden. Een mooie lokatie die bijzonder is voor Tolls, aangezien hij in het verleden op Vlieland heeft gewoond.

Deel: