Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Fish in De Oosterpoort.

Concerttip donderdag 15 november: Fish in De Oosterpoort

Derek William Dick, beter bekend als Fish, komt weer terug naar De Oosterpoort. In 2016 stond hij in een uitverkochte Grote Zaal. Met zijn indrukwekkende voorkomen en sterke live-performance weet hij zijn vaak poëtische en maatschappijkritische nummers erg goed over te brengen op het publiek.

Marillion
Fish is de voormalige leadzanger van de progressieve rockband Marillion. Hun grote doorbraak was in 1985 met het album ‘Misplaced Childhood’, waarvan de hit ‘Kayleigh’ hoog in de hitlijsten eindigde. Derek maakte in zijn zeven jaar met Marillion twee live-albums en vier studio-albums. In 1988 verliet hij de band en begon hij aan zijn solocarrière.

Solocarrière
In 2013 bracht hij zijn 10e solo-album ‘Feast of Consequences’ uit, dat uitstekende kritieken kreeg van critici en fans. Ze vonden het zijn beste werk, sinds zijn solo-debuutalbum ‘Vigil in a Wilderness of Mirrors’.

Farewell to Childhood Tour
In 2015 kondigde hij aan dat hij zich vanaf 2020 wil terugtrekken uit de muziekbusiness. In dat licht begon hij toen aan de Farewell to Childhood tournee, waarmee hij een ode bracht aan het klassieke Marillion album ‘Misplaced Childhood’. De tournee was een groot succes met uitverkochte zalen door heel Europa, waaronder ook Groningen.

Laatste afscheid
Fish doet het nog eens dunnetjes over met een nieuwe tour. Hij vervolgt zijn afscheid met ‘Clutching At Straws’, het laatste album dat hij met Marillion maakte. Daarnaast is Fish bezig met ‘Weltschmerz’, zijn nieuwe en hoogstwaarschijnlijk laatste album dat zal worden uitgebracht. Daarna volgt de Europese tour en doet hij op 15 november Groningen aan.

Deel: