Na de zeer succesvolle editie van vorig jaar werd besloten dat de locatie in Hardenberg te klein werd. Besloten werden dat het festival voortaan in de IJsselhallen in Zwolle te organiseren. En dat is natuurlijk altijd een risico, want worden al die extra kaarten wel verkocht? Vooral in een tijd waarin festivals niet erg goede zaken doen. Maar Sanne Hans hoefde zich daar absoluut geen zorgen over te maken. Alle 7000 kaarten waren verkocht voordat de deuren afgelopen zaterdag open gingen. Ook nieuw was het tweede podium: het Bruis-podium. Daarnaast maakte radio 2 vanuit daar hun uitzending en kwamen Maan en Miss Montreal nog even twee nummers zingen aan het begin van de avond.

Het Bruis-podium

Het Bruis-podium was een samenwerking tussen Buro Ruis en Hedon met als doel jonge lokale bands te presenteren. Cold Turkey, Money & The Man, The Cool Quest en The Stones Sessions begonnen elk hun optreden als het optreden op de mainstage afgelopen was. En doordat je vanuit de grote zaal meteen bij het Bruis-podium uitkwam bleven veel mensen hier naar het optreden kijken. Alle vier de acts konden dan ook op veel publiek rekenen. Vooral de optredens van Cold Turkey en The Cool Quest maakten op veel mensen veel indruk.

Bierpop_Cold_turkey

Mainstage

De deuren van de verschillende zalen ging om vier uur open maar de grote zaal bleef tot half zeven dicht. Ongeveer een uur voordat de grote zaal open ging stond er al een rij te wachten. Tegen de tijd dat de deuren eindelijk open gingen stond er een erg grote rij te wachten. Net als op het Bruis-podium stonden ook hier vier acts op het programma: Suzan & Freek, Wulf, Miss Montreal en Kensington.

Elk optreden behalve dat van Miss Montreal, werd zeer enthousiast en op geheel eigen wijze geïntroduceerd door Sanne Hans. Wat opviel was dat er meer publiek leek te zijn tijdens het optreden van Miss Montreal dan bij Kensington. Blijkbaar komen mensen toch vooral naar Bierpop voor Miss Montreal, hoe goed de hoofdact dan ook is. Want Kensington zette, zoals altijd, een zeer goede set neer compleet met vuur en confetti.


Kortom: Het was weer een zeer succesvolle editie van Bierpop en het zal ons niks verbazen als er voor volgend jaar nog grotere plannen worden gemaakt.

foto’s: Filip Heidinga

Deel: