Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: The Human League in De Oosterpoort.

Concerttip zondag 4 november: The Human League in De Oosterpoort

Op 4 november strijkt de jaren 80-sensatie en Britse synthpopgroep The Human League neer in Groningen voor een spetterende show. In de jaren tachtig behaalde de band grote successen met singles als ‘Don’t You Want Me’, ‘Human’ en ‘Mirror Man’. The Human League komt in het kader van hun Red Live 2018 tour in november 2018 naar De Oosterpoort.

The Human League
De Britse popgroep The Human League wordt in 1977 opgericht als een ‘avantgarde synthpopgroep’. De band ontwikkelt al snel daarna een eigen, zeer gestileerde en hitgevoelige stijl. The League bestaat uit louter mannen, totdat in 1980 enkele bandleden de groep verlaten en leadzanger Philip Oakey doorgaat met twee zangeressen: Joanne Catherall en Susan Anne Gayle.

Don’t You Want me
De band treedt tot op de dag van vandaag op in deze samenstelling waarmee grote successen werden behaald, zoals ‘Don’t You Want Me’ uit 1981. The Human League heeft miljoenen platen verkocht, twee generaties artiesten geïnspireerd, een aantal geweldige klassiekers geschreven, de topposities in de hitlijsten in Europa en de VS behaald en is altijd onafhankelijk gebleven.

Synthpopband
In november 2016 stond de band in Paradiso, Amsterdam en dat leverde louter positieve recensies op. De pers schreef er het volgende over: “Als je als synthpopband zo’n origineel en hitbestendig geluid produceert als The Human League, is er geen heel uitbundige show nodig om het publiek een uitstekende anderhalf uur te bezorgen. Toch haalt het trio werkelijk alles uit de kast in Paradiso: swingende songs worden puik uitgevoerd, het geluid is prima en aan de aankleding kan menig popster een puntje zuigen”, “op muzikaal vlak is The Human League nog altijd steengoed” en “The Human League vermaakt juist door bij zijn roots te blijven, wat het tot een heel fijne, tijdloze act maakt.”

Deel: