De legendarische Matt Bianco is de laatste jaren goed bezig met een comeback. Stond hij enkele jaren geleden veelvuldig op het podium met onze Nederlandse trots New Cool Collective, nu tourt frontman Mark Reilly met zijn band al weer enige tijd bezig de zalen over de wereld onveilig te maken. Donderdagavond stond de band in Bergen op Zoom, in Gebouw-T.

Wat direct bij aanvang opviel was dat Matt Bianco nog steeds de overduidelijke swing in zich had. De naar een niet bestaande meesterspion vernoemde band ving aan met enkele nummers van het laatste album ‘Gravity’. Nummers als ‘Invisible’, ‘Gravity’ en het aanstekelijke ‘Joyride’ brachten de sfeer gelijk in de vrij volle zaal van Gebouw-T.

De nummers van het nieuwste album werd goed ontvangen in Bergen op Zoom, maar het dak ging er pas af bij de oude hits van de band. Nummers als ‘Whose Side Are You On’, ‘More Than I Can Bear’ en ‘Half a Minute’ werden door de voornamelijk veertig plussers in de zaal vrijwel letterlijk meegezongen.

De latin-swing, die zo kenmerkend is voor Matt Bianco, was in Gebouw-T ook vol aanwezig. Slechts weinig andere bands of artiesten weten die sfeer van de Britse band zo te brengen, maar ondanks dat de band in het genre weinig tot geen competitie heeft, blijven de fans de band trouw. Of dat nu is bij de nieuwe nummers van het album ‘Gravity’ of bij de hits, het maakte niet echt uit, aangezien ook de onbekendere nummers al direct de kenmerkende stijl in zich hadden.

Voordat het publiek aan het einde van het concert naar huis werd gestuurd, werden de vele Brabanders, Zeeuwen en Belgen die naar het concert waren gekomen nog getrakteerd op een geweldige drumsolo. Een toegift zat er niet in, maar desondanks zal je daar weinig mensen over horen klagen. De band zette een een stabiele show neer in Bergen op Zoom, waarbij de jazzy bossa nova en latin swing met een pop-toontje de boventoon voerde. Mark Reilly’s stem was nog net zo zuiver als in de jaren ’80, en de met hem meegekomen band bracht de swing vol verve. Het moet raar zijn of Matt Bianco zal binnenkort weer enkele concerten in Nederland bekend maken.

Foto’s (c) Marjolein Tap

Deel: