De uit België afkomstige Dries Bongaerts zorgde op 28 oktober j.l. voor een intens en muzikaal optreden in Huistheater De Steenakker in Haps. Het publiek was onder de indruk van zijn gitaarspel en stem en was muisstil. Het huistheater leent zich goed voor dit soort intieme concerten met een aandachtig publiek en warme, huiselijke sfeer.

Songschrijver en zanger Dries Bongaerts brengt intieme indiefolk onder de naam ‘Dries’. Vergezeld van gitaar en mondharmonica brengt hij je van de ene emotie naar de andere. Met invloeden als Bob Dylan, Will Oldham en Ry Cooder hoor je zijn rijpe stem met tomeloze strijdvaardigheid het kleine en het grote leven bezingen.

In Vlaanderen is Dries Bongaerts bekend als de charismatische frontman van de Antwerpse/Limburgse band New Rising Sun, waarmee hij in 2015 het uitstekende album We’re All Coming Home uitbracht.

Voortaan zoekt hij dus ook solo de planken op. Dries is een ruwe diamant die de voorbije jaren werd geslepen in kroegen, clubs en op festivals. Zang, gitaar, mondharmonica en een doorleefde, hese stem: veel puurder kan een singer-songwriter haast niet klinken.

Foto’s (c) Marcel Hakvoort

Deel: