De verrassend goed, breed en origineel programmerende Maastrichtse muziektempel de Muziekgieterij verraste afgelopen woensdag, zo vroeg is het podiumseizoen, met een optreden van levende legende Robben Ford. De blues-, jazz- en rockvirtuoos, die een van de meest innovatieve en invloedrijke hedendaagse elektrische gitaristen en vocalist en songwriter is met een gevierde carrière die bijna vijf decennia omvat.

De uit Californië afkomstige legendarische blues, jazz en rockgitarist met maar liefst 5 Grammy-nominaties op zijn naam deed de muziekclub in Maastricht aan in het kader van de promotie van zijn laatste studio-album ‘Purple House’, dat hier heet van de naald gepromoot werd. ‘Purple House’, zijn aankomende gloednieuwe studioalbum heeft negen powerhouse tracks, waarvan Ford er verschillende speelde.

Robben-FordEen belangrijk en essentieel onderdeel van Robben’s carrière is zijn toewijding om les te geven en door te geven wat hij de afgelopen 40 jaar heeft geleerd aan huidige en toekomstige muzikanten, dit deed hij ook in Maastricht, men kon zich inschrijven voor een clinic met de grote meester.

De verwachting hing dan ook in de lucht, in de Muziekgieterij, voordat Ford het podium betrad, dat het optreden een halve masterclass muziekleer was. Ford opende met ‘Good Times’. Na afloop vroeg Ford “Is dit al het applaus?” Hij verwachtte duidelijk meer.  Hierna volgde er na elk nummer een staande ovatie.

Robben liet zijn gitaar spreken, met alle respect, deze gitaarvirtuoos was van uitmuntende klasse, en liet het publiek genieten van elk nummer wat hij speelde. Ford was wel een beetje cameraschuw, hij vond het niet leuk als een camera op hem gericht was, dan kwam hij met een hand voor zijn gezicht. Het zal wel een reden hebben. Maar ondanks alles diepe respect voor deze artiest.

Foto’s (c) Patrick Strouken

Deel: