Eind deze week is het zover, er kan dan een weekend lang genoten worden van 36 (inter)nationale top bluesbands verspreid over zo’n 13 locaties in helmond centrum tijdens Bluesroute Helmond 2018. Alle optredens zijn gratis bij te wonen. Bluesroute Helmond begint op vrijdag 26 oktober en duurt tot en met zondag 28 oktober 2018.

Voor de 8e keer staat het centrum van Helmond eind oktober 2018 weer compleet in het teken van de Bluesroute Helmond. Vele bluesliefhebbers hebben reikhalzend uitgekeken naar één van de mooiste bluesfestivals die de Benelux rijk is. Dit jaar staat een record aantal nationale en internationale bluesacts geprogrammeerd die allemaal aan de hoge standaard van de organisatie voldoen. Er staan bekende namen op de podia, maar zeker zo leuk zijn de onbekende namen.

Vierendertig bands treden op dit jaar op Bluesroute Helmond. Deze bands komen uit Helmond, de regio, uit Nederland, de Benelux, Frankrijk en de Verenigde Staten. Elk jaar zie je ook een aantal bands op herhaling, al dan niet onder een andere naam of met een andere samenstelling. Dit aantal is bijzonder klein dit jaar. Dit jaar kreeg de organisatie aanmeldingen om te spelen van bands van over heel de wereld, meer dan ooit!

De veranderingen ten opzichte van de vorige Bluesroute zijn niet zo groot als andere jaren. De organisatie kiest dit jaar niet perse voor groei. “We kiezen dit jaar voor kwaliteit boven kwantiteit.” Dit blijkt ook uit de enige opmerking die hardnekkig de kop op blijft steken, namelijk “We konden niet alle bands zien die we graag zouden willen zien”. Dit wil echter niet zeggen dat er volgend jaar geen 40 bands op zullen treden, maar wel dat de organisatie dit niet tot doel heeft gesteld.

Toch zijn er voor dit jaar enkele kleine aanpassingen. Ten opzichte van 2017 is vooral de zaterdag stevig aangevuld met erg goede bluesbands en beginnen we zaterdag vroeg op de avond al met de eerste optredens. Dit jaar bieden alle Helmondse hotels leuke Bluesroute-arrangementen aan. Gelukkig maar want bezoekers komen allang niet meer uit alleen Helmond en omstreken. Naast het feit dat de kwaliteit van dit niveau moet blijven, is het ook wenselijk dat er verrassingen aan de agenda worden toegevoegd, denk hierbij aan de speciale bluesharpworkshop met Mark Hummel (USA) dit jaar op de donderdag voor de Bluesroute en het eigen bluesbiertje.

Deel: