Als je van een late roeping spreekt…. Mick Kolassa maakte al ruim vijftig jaar muziek toen hij in 2014 zijn eerste cd uitbracht. Inmiddels zijn we vier jaar verder en is zijn vijfde album uitgekomen. Na zijn beide vorige cd’s gevuld te hebben met andermans nummers is hij nu op de proppen gekomen met één met grotendeels eigen materiaal.

Begeleid wordt Kolassa door de Taylor Made Blues Band, alsmede een tiental gastmuzikanten, waarvan Eric Hughes, Toronzo Cannon en zeker ook gitarist Jeff Jensen voor ons de bekendste zijn. Op ‘149 Delta Avenue’ staan twaalf nummers, waarvan er negen door Mick Kolassa zijn geschreven. Muzikaal zit het allemaal prima in elkaar, wat stijl betreft bevinden we ons middenin de soulvolle downhome Memphis blues. Mick Kolassa heeft een prima, heldere stem en zijn band en muzikale vrienden steunen hem op een adequate wijze. De ritmesectie is strak en vormen een solide basis voor de toetsen van Chris Stephenson, de soms felle gitaar van David Duvenant en de andere instrumenten. We horen dan ook prima geschreven en uitgevoerde nummers. Zoals ik al schreef is dit Kolassa’s vijfde cd in vier jaar tijd. Het openingsnummer ‘I Can’t Slow Down’ is wat dat betreft een duidelijke uitleg. ‘US 12 To Highway 49’ beschrijft zijn levensreis door de blues. Mijn persoonlijke favoriete nummers zijn ‘Pullin’ Me Down’, met een fraaie interactie tussen orgel en blazers, en het emotionele ‘Cotton Road’ met fabelachtige mooi gitaarwerk van Dunavent. (8,5/10) (Endless Blues Records)

Deel: