Op ‘Radio Harlaz’, de derde langspeler van Mad About Mountains, staat een song met als titel: ‘Look At Him Now’. Daarover had Humo het volgende te melden: “Er valt niet naast te horen dat dit eigenlijk ‘Heart Of Gold’ van Neil Young is, maar dat is niet erg. Overigens geeft frontman Piet De Pessemier het ruiterlijk toe.” Ook dat hij vaak werd geïnspireerd door Crazy Horse, geeft Piet toe.

En dat zet hij kracht bij met Le Noise – Piet met drie muzikanten die hij vond in het dorp Zelem –, vier mannen die tijdens het spelen niet kunnen verbergen dat Neil’s misschien wel beste begeleidingsband hen vaak de weg heeft gewezen. Maar dat is niet erg. Le Noise speelt zijn favoriete Neil-songs dan ook met wat de bandleden verstaan onder de Crazy Horse-feel. Grote songs als ‘Down By The River’ en ‘Cinnamon Girl’, maar ook verborgen parels van albumtracks. Van bepaalde nummers, vaak megapublieksfavorieten, worden de handen dan weer geestdriftig af gehouden. Dat dat niet erg is, probeerde LeNoise jarenlang duidelijk te maken voor zichzelf in een ruimte van drie op vier, en nu ook buitenshuis voor al wie het horen wil.

Zoals in de beschrijving hierboven te lezen is, is Le Noise een tribute band to Neil Young. Ze spelen zaterdag 13 oktober in Gebouw-T in Bergen op Zoom en jij kunt hiervoor kaarten winnen! Like Maxazine Brabant en tag onder het bericht met wie je zou willen gaan, wie weet win jij een paar kaarten!*.

*Winnaars krijgen vanzelf bericht en worden vanwege de privacy regelgeving niet openbaar bekend gemaakt. Over de prijsvraag en winnaars kan niet worden gecorrespondeerd.

 

Deel: