In een tijdperk waarin tribute bands als paddenstoelen uit de grond schieten en ook voor Nederlands poppodia zeer interessant zijn, wint de Duitse Rammstein tribute band aan populariteit in Nederland. Vrijdagavond deed Stahlzeit de uitverkochte Osse Groene Engel aan om een zeer explosieve show op te dienen.

Geheel in de stijl van Rammstein werd er afgeteld van 59 naar 0, waarna het doek viel en de show kon beginnen met ‘Ramm4’. Voor de bezoekers die nog enigszins twijfelden of Stahlzeit wel Rammstein-waardig zou zijn, kwam direct bij het openingslied het verlossende antwoord: JA! De Duitse tribute band leverde een show waar Rammstein-liefhebbers van konden smullen en zich in gedachten bij een echt Rammstein-concert konden wanen. Er was veel aandacht besteed aan alle details qua pyrotechniek, kleding en de gitaren.

Alle grote highlights van voorgaande shows kwamen voorbij: toetsenist Ron Huber ging met een bootje door het publiek tijdens ‘Haifisch’, de brandende jas, de grote kookpot die aangestoken werd door een vlammenwerper bij ‘Mein Teil’ en de grote nep-penis gevuld met confetti tijdens ‘Pussy’, dit allemaal zorgde voor groot gejuich bij het publiek. Ook werd er menig keer een moshpit gesignaleerd tussen de bezoekers. Woord voor woord werden de nummers hard meegezongen en menig vuisten gingen de lucht in.

Naast al het bombastische gitaargeweld was er ook ruimte in de setlijst voor de kleinere Rammstein-nummers zoals: het prachtig uitgevoerde en voor kippenvel zorgende ‘Frühling in Paris’ en het mooie ‘Ohne Dich’ inclusief vuurwerk. In tegenstelling tot Rammstein-frontman Till Lindemann sprak Stahlzeit-frontman Helfried ‘Heli’ Reißenweber tussen de nummers door regelmatig het publiek toe.

Natuurlijk mochten de grootste hits als ‘Links’, Asche zu Asche’, Keine Lust’, ‘Amerika’ en ‘Du Hast’ niet ontbreken, bij het laatstgenoemde nummer werden de zangkunsten van de bezoekers goed op de proef gesteld.

Deze hete en zeer explosieve show in de Groene Engel werd (hoe toepasselijk) afgesloten met het nummer ‘Engel’. Met dit optreden heeft Stahlzeit een erg goed visitekaartje achtergelaten in Oss. Dit concert kan de boeken in gaan als een van de meest bombastische shows ooit gegeven in de Osse Groene Engel.

Foto’s (c) Stefanie Portegies

Deel: