De originele band van James Brown ft. Martha Reeves & Danny Ray! James Brown, ook wel bekend als “The Godfather of Soul” en “The Hardest Working Man in Show Business”, werd tijdens zijn successen ondersteund door een zeer indrukwekkende band en vanavond betreden zij het podium van Patronaat! De sound van James Brown, die soul met funk mixte, was destijds grensoverschrijdend. In de loop der decennia ontwikkelde James Brown’s een eigen unieke stijl en zijn muziek was wereldwijd geliefd.

Niet alleen op podium maar ook in de studio hebben The JB’s een grote rol gespeeld bij het opnemen van nummers als “Soul Power” en “Super Bad”. The JB’s bestaat uit internationaal gerenommeerde muzikanten die in de afgelopen 50 jaar met James Brown samenwerkten. Ze zorgen er nu voor dat zijn nalatenschap blijft voortbestaan. Special Guest tijdens deze show is Martha Reeves. Zij maakte van 1967 tot 1972 deel uit van de bekende Amerikaanse meidengroep van soulzangeressen, Martha Reeves & The Vandellas.

The JB’s staan op 18 mei in Patronaat Haarlem.

Deel: