Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Yo La Tengo in Doornroosje.

Concerttip maandag 27 augustus: Yo La Tengo in Doornroosje

Yo La Tengo is een van de meest geliefde en gerespecteerde bands uit de Verenigde Staten. Ze zijn van undergroundfavoriet uitgegroeid tot een band die vaak in één adem genoemd wordt met Sonic Youth, The Breeders en Teenage Fanclub.

De band uit New Jersey werd in 1985 opgericht door de veelzijdige gitarist Ira Kaplan en zijn vrouw en drumster Georgia Hubley. Later werd bassist James McNew toegevoegd aan de line-up. Al bijna dertig jaar heeft de band wereldwijd succes. Ze regisseren alles zelf: optreden in de beste clubs, festivals en musea, plekken bovenaan de lijstjes van critici, samenwerkingen met andere grote namen en een cameo in The Simpsons.

Yo La Tengo bracht dit voorjaar ‘There is A Riot Going On’ uit, het vijftiende studioalbum verscheen op het befaamde Matador-label. De titel van het album is geleend van de welbekende funk klassieker van Sly & The Family Stone, die door de boze en gefrustreerde Sly is opgenomen kort na de heftige jaren zestig. De leden van Yo La Tengo zijn van mening dat we tegenwoordig in een vergelijkbare roerige tijd leven.

In plaats van angst, woede en wanhoop, kiest Yo La Tengo voor een rustig protest: korte lieflijke liedjes, warme ambient en lang uitgesponnen instrumentale nummers.

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: