Het is de laatste jaren snel gegaan met AJ Plug. Na de debuut-cd ‘Let Go Or Be Dragged’ (2014) en het twee jaar geleden verschenen en goed ontvangen ‘Chew Chew Chew’, radio- en televisie-optredens en deelname aan de ‘Keeping the blues alive’-tour van Johan Derksen is Sandra een zangeres waar men in Nederland niet meer omheen kan. Over het algemeen kent men de muziek van AJ Plug als stevig rockende blues. Maar samen met haar levenspartner Klaas werden ook akoestische sessies gegeven, waarbij we een heel andere kant van deze zangeres leerden kennen.

Zo werd het kennelijk tijd om deze kant ook eens digitaal vast te leggen en op cd uit te brengen. Voor de opnames werd afgereisd naar de oude boerderij van Harry Muskee in Grolloo. Dat is de boerderij waar de zanger van Cuby & the Blizzards heeft gewoond en waar hun legendarische plaats ‘Groeten Uit Grolloo’ uit 1967 is opgenomen. Op de cd zijn zeven zelfgeschreven nummers terechtgekomen, waarvan er slechts een al in een andere versie te horen was op ‘Chew Chew Chew’. AJ Plug wordt begeleid door de al genoemde Klaas Kuijt op gitaar en verder Guy Smeets (gitaar), Johnny D (bas) en Roel Spanjers (piano, accordeon), die ook voor de productie heeft gezorgd. De sfeer op de is rustig, mag best relaxed worden genoemd. Ook de stem van Sandra, die anders de planken van het podium krom weet te brullen, blijkt prima geschikt voor deze stijl. Een prima plaat. Zeker een aanrader. (7,5/10) (eigen beheer)

Deel: