Iemand die alweer enkele jaren flink aan de weg timmert is JP Soars. Geboren in 1969 in Californië groeide hij op in Arkansas en woont nu in Florida. Hij heeft gespeeld in metalbands en liet zich beïnvloeden door Wes Montgomery en Django Reinhardt. Deze uitersten zijn terug te horen in zijn gitaarspel. Een van zijn specialiteiten is het bouwen en bespelen van 2-snarige sigaardoos gitaren.

Met ‘Southbound I-95’ is onlangs de vierde cd van JP Soars verschenen met daarop vijftien nummers, waarvan dertien door hemzelf geschreven zijn. Hij wordt begeleid door een keur aan muzikanten, achttien in totaal, waaronder Chris Peet (drums, percussie, bas), Travis Colby (toetsen) en de gitaristen Jimmy Thackery, Albert Castiglia en Paul DesLauriers om er maar een paar te noemen. Als rode draad lopen zijn verhuizingen van Californië via Arkansas naar Florida over het album heen. Dit in nummers als ‘Ain’t No Dania Beach’, ‘Southbound I-95’, ‘Born In California’ en ‘Deep Down In Florida’. Muzikaal en tekstueel zit het wel goed met Soars. Hij is een goed muzikant, die de aandacht van de luisteraar weet vast te houden. Wat stijl betreft staat hij tot aan zijn enkels in de blues. Mijn favoriete nummers zijn het instrumentale ‘Across The Desert’, waarin Soars een Portugese folkgitaar bespeelt, de Muddy Waters cover ‘Deep Down In Florida’ met Albert Castiglia, en het autobiografische ‘Born In California’. Een prima cd. (8/10) (Soars High Productions)

Deel: