Samantha Martin en haar elfkoppige band Delta Sugar wonen in Toronto, Canada, maar zouden zo uit Memphis kunnen komen. Na een EP in 2004 volgden voor haar nu vier cd’s, waarvan twee met haar huidige band. De eerste met deze formatie, ‘Sending The Nightingale’ in 2015, zorgden voor een goede verkoop, een aantal nominaties en flink wat optredens. ‘Run To Me’ zou deze lijn moeten gaan voortzetten.

Op de cd staan tien zelfgeschreven nummers. Deels alleen door Sara Martin en deels in samenwerking met gitarist Custis Chaffey of Suzie Vinnick, die als zangeres haar eigen succesvolle carrière heeft. Zoals ik al schreef zou het gezelschap zo uit Memphis kunnen komen. De bij die stad zo typerende soul- en blues is rijkelijk vertegenwoordig op de cd. Goede soulvolle zang met dat mooie rafeltje en een stevig ondersteunende band, die met de blazerssectie het soulgevoel weet neer te zetten. De tien nummers zijn goed geschreven en gaan ergens over. Zoals de liefde, over vallen-en-opstaan, boosheid of de problemen die een moeder ondervindt. Bijzondere vermelding verdienen volgens mij de ballad ‘Will We Ever Learn’ over vallen en opstaan, en ‘Only So Much’ over een moeder die worstelt met de problemen van het dagelijkse bestaan. Een klasse cd. (8/10)  (Gypsy Soul Records – Fontana North)

Deel: