In Langedijk werd op vrijdag 29 juni en zaterdag 30 juni weer het Indian Summer Festival gehouden. Er was een openluchtpodium met vooral hiphop en dance, een ‘Barbapapa The Vintage 80’s/90’s/00’s -tent waar vrijdag The Daredevils optraden en zaterdag De Tante Joke Karaoke Band en een Main Stage met op vrijdag o.a. Broederliefde en de Jeugd van Tegenwoordig en op zaterdag o.a. Boef, Lil Kleine en Guus Meeuwis. Maxazine was er op vrijdag bij.

De geweldige band My Baby, die eigenlijk een tent verdient die tot de nok gevuld is met een dansende menigte, stond als eerste artiest van de dag jammer genoeg in een tent die nog niet eens voor een derde gevuld was. Maar aan enthousiasme ontbrak het niet, zowel bij de band als bij het publiek, dat zo wel lekker alle ruimte had om te dansen. Dit werd dan ook door zowel jong als oud volop gedaan.

My_Baby_Indian_Summer

Di-rect stortte al vanaf het begin van hun optreden een grote bak energie uit over het publiek. Bij de meezinger ‘This is Who We Are’ gingen de handen in de lucht en klommen mensen op elkaars schouder. Toen de band na afsluiter ‘Young Ones’ na een daverend applaus van het podium was gegaan, bleef het nummer nog een tijdje door de tent gonzen.

Di-rect

Daarna was het de beurt aan de mannen van Broederliefde, die veel positiviteit, vrolijkheid en vuur uit vuurwerkkanonnen brachten. De grote Main Stage-tent stond vol en overal werd er meegezongen en meegedanst.

Broederliefde_Indian_Summer

In de Barbapapa-tent stond tegen het eind van de avond de mashupband The Daredevils. Helaas begonnen ze op bijna hetzelfde tijdstip als de Jeugd van Tegenwoordig. Ondanks dat stond hun tent toch goed vol. De meest uiteenlopende nummers kwamen voorbij en de sfeer zat er goed in.

De Jeugd van Tegenwoordig was de afsluiter op de Main Stage, maar Willie Wartaal leek er niet bij te zijn.  Op Koningsdag brak hij zijn enkel toen hij van een 2,5 meter hoog podium viel. Faberyayo verzekerde het publiek dat WiWa in ieder geval ‘altijd in je hart’ zit, maar bij het tweede nummer bleek hij er toch te zijn en bracht hij vanuit een rolstoel ‘Deze Neger Komt Zo Hard’. Willie Wartaal: “Ik was bijna dood, maar ik leef nog en dat wil ik graag met jullie vieren.”

Jeugd_van_TegenwoordigHet werd een feest bomvol Jeugd van Tegenwoordig-hits zoals ‘Sjenkie’ en ‘Hollereer’. Een geweldige afsluiter van deze zonovergoten Indian Summer-dag vol artiesten die allemaal met gemak een volle tent op zijn kop zetten.

foto’s (c): Irene Witpaard / Maxazine

Deel: