Het oude vertrouwde Parkpop lanceerde dit jaar voor het eerst een nieuw programma op de zaterdagavond: Parkpop Saturday Night. Een avond vol hits door grote namen uit het verleden. In het Haagse Zuiderpark stonden namen als Kim Wilde, Clouseau, Melanie C., Jason Donovan, De Dijk, Hot Chocolate en Gruppo Sportivo. Hoewel, Gruppo Sportivo moest op het laatste moment afzeggen wegens een gebroken enkel van frontman Hans Vandenburg, die blijkbaar niet eerder van Dave Grohl had gehoord en zijn band moest laten vervangen door de Time Bandits. Een geslaagde keuze van de organisatie.

Wat direct bij binnenkomst duidelijk was, is dat concertorganisator MOJO zich tegenwoordig met de organisatie bemoeit. Het vrije wat men van Parkpop gewend is, veranderde op de zaterdagavond in een strak georganiseerd festival. Parkpop Saturday Night is niet meer het Haagse Night at the Park, zoals het in voorgaande jaren genoemd werd. De podia staan niet meer naast elkaar. Er was een podium in een tent en een open-lucht podium waar de echte hoofdacts stonden, zoals ook Hot Chocolate.

De opkomst was in de middag niet erg hoog en al snel werd duidelijk dat het niet uitverkocht was. Mogelijk is het Haagse publiek met het Parkpopweekend gewend een gratis toegankelijk festival te bezoeken en is de voor een festival overigens lage prijs van €38 toch te hoog gegrepen voor de Hagenees. Wellicht dat veel Hagenezen vorig jaar de Night of the Proms ook al bezochten in Ahoy, en Spice Girl Mel.C reeds eerder zagen.

Het weer speelde goed mee in het Zuiderpark en ook de artiesten waren goed bij stem, wat vorig jaar bij Night at the park met Paul Young bijvoorbeeld niet het geval was. Ondanks een niet altijd volle weide was het ’s avonds vanaf het optreden van Kim Wilde  toch zeker wel een vol festival te noemen. Zij, tesamen met Clouseau en afsluiter De Dijk, zorgde voor wie bij het festival aanwezig was toch zeker voor een mooie festivalbeleving.

Foto’s (c) Frank Bol

Deel: