Op 16 Juni is Valentine’s nieuwe album ‘The Alliance’ uitgekomen, en het begint met het prachtige ‘Alliance Theme’. Een mooie filmische mars waar je je ogen bij dicht kan doen en waar je jezelf moeiteloos door Valentine mee kan laten nemen op een reis door een ver sterrenstelsel. Het tweede nummer ‘Judgement Day’ is een onvervalste stadionrocker die het ongetwijfeld erg goed gaan doen tijdens de live concerten. Het is de complete package, sterk meezing thema, mega zang, Brian May-achtige gitaren, meezingen, het feest is begonnen.

Het volledige album is van een unieke klasse. Zelfs als deze soort symfonische rock je niet aanstaat zal een ieder moeten erkennen dat dit album een meesterwerk is. Een keuze uit de aaneenschakeling van hoogtepunten.

‘Black Dog’ dan is een Beatle-eske popsong op eenzaam hoog niveau met een waanzinnig goede vocaal arrangement. Hier is veel werk in gaan zitten. Een van de vele hoogtepunten op dit album. Dan is na drie nummers wel duidelijk dat Valentine met ‘The Alliance’ weer eens laat zien dat extreem talent, heel hard werken en perfectie nastreven leidt tot adembenemend mooie muziek.

Je kan niet even op adem komen want ‘Sons of America’ is adembenemend goed. Queen verweeft zich moeiteloos met de Beatles qua stijl en dat leidt tot een track van eenzame klasse. Door naar ‘Running on Empty’ waarop de stem van Valentine bij tijd en wijle doet denken aan die van Freddie Mercury in de hele vroege jaren ’70. Classic Rock, gecombineerd met vernuftige moderne synthesizers en de klassieke piano erin, vocalen rollen over elkaar, powerchords dragen May-achtige gitaarriffs, alles buitelt over en door elkaar. Het is teveel om in een keer tot je door te laten dringen. Dit is een waar feestmaal voor de liefhebbers van uitstekende muziek.

‘Eleanor Robyn’ klinkt zo mooi open. Het arrangement steekt wederom geniaal in elkaar en de mix en productie is van internationaal topniveau. Hier is gewoon helemaal niets op af te dingen. De achtergrondvocalen maken het nummer af, wonderschoon zouden de Belgen zeggen. Valentine kan maar beter gaan leren wat ‘wonderschoon’ in meerdere talen, en dan vooral het Japans is, want met dit album gaat hij heel hoge ogen gooien. Zeker in het land van de Rijzende Zon, waar hij nog steeds ongekend populair is.

‘Soldiers of Light’ is een eclectische rocker waarbij Valentine als een ware meesterkok alle ingrediënten van Keltische muziek tot Japanse muziek aanlengt met een bouillon van Queen, ze goed doorroert en die dan opdient met een totaal eigen, brutale tafelschikking. Ik zit graag aan deze tafel en heb mijn mes en vork al goed vast.

Alle 10 tracks samen vormen een sterke eenheid. Dit album verdient het om heel groot te worden en mensen moeten dit vooral live gaan zien. Ik ben heel erg benieuwd hoe dit live gedaan gaat worden.

Nederlandse bands brengen de laatste tijd enorm veel goede , erg goede muziek uit. Nu komt Valentine daarbij. Nederland draait echt wel mee in de eredivisie van de internationale rock.
(9/10) (Valentine Music Productions)

Deel: