Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Fleddy Melculy in de Cacaofabriek.

Concerttip zaterdag 16 juni: Fleddy Melculy in de Cacaofabriek

De Vlaamse metalband Fleddy Melculy viel in 2016 op met hun debuutsingle ‘T-shirt Van Metallica’, een aanklacht tegen mensen die bandshirts van de H&M dragen maar geen idee hebben wat voor muziek die band maakt. Frontman Jeroen Camerlynck maakt zich wel vaker kwaad, maar gelukkig heeft hij de hardcore/metal van Fleddy Melculy om die woede publieksvriendelijk te uiten. Na het debuutalbum ‘Helgië’ uit 2016 brak er in Vlaanderen een bescheiden gekte uit rondom de band en schopten de heren het zelfs tot support van Guns N’ Roses. In 2018 verscheen het nieuwe album ‘De Kerk Van Melculy!’ en daar hoort natuurlijk een tourtje bij!

Maar wie is die Fleddy Melculy nu eigenlijk? En hoe heeft hij zich zo kunnen vastbijten in de Belgische en Nederlandse metalscene? Zijn het de uit het leven gegrepen teksten? De boosheid of de bulderlach? Het mysterie en de maskers misschien? Who knows. Who cares’.? Kom het gewoon zelf ontdekken.

Support wordt verzorgd door X Raiders, lekkere, harde rock and roll uit Amsterdam.

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: