Zelf noemen ze hun muziek blues ’n roll en dat is eigenlijk best een treffende benaming. Het is rock ’n roll, blues en pittige rock. Een vergelijking met Dr. Feelgood wordt vaak gemaakt en dat is absoluut geen schande voor het Franse vijftal, dat onder de naam Shaggy Dogs de podia in en buiten hun thuisland onveilig maakt. De band bestaat uit bestaat uit Red op zang en harmonica, Jacker op gitaar, Guillermo op drums, Toma op bas en Ben op piano en orgel.

Ook op hun recente cd ‘All Inclusive’ rocken zij weer als vanouds. Het is alweer hun achtste cd. Er staan dertien nummers op, waarvan twaalf van eigen hand. De enige cover is de uitsmijter ‘No Mo Do Yakamo’ van Dr. Feelgood. Behalve een enkel uitstapje naar de latin (‘El Dia De Los Muertos’) en een slowblues (‘Tired Of It All’) wordt van begin tot eind stevig gerockt.

 

 

Bijzondere vermelding verdienen de knallende opener ‘Blues Steady’ met prima harmonicawerk van Red, een stuk rumblerock in ‘Link Wray’, en het dreigende geluid van de al genoemde ‘Tired Of It All’. Prima plaat. (7/10) (Pile Ou Face Records)

Deel: