Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Kamasi Washington in Doornroosje.

Concerttip maandag 28 mei: Kamasi Washington in Doornroosje

Kamasi Washington is als componist, bandleider en producer ondertussen niet meer weg te denken uit de jazz. Binnen enkele jaren wist hij te overtuigen met een nieuwe benadering van jazz en zijn herkenbaar schurend saxgeluid. Met zijn drieluik-debuut ‘The Epic’ uit 2015 wist hij zelfs de jaarlijstjes van mainstream muziektijdschriften te halen. Het is dan ook een avontuurlijk jazzepos vol subtiele invloeden uit hiphop, R&B, latin en Afrikaanse muziek.

Toch heeft de in Los Angeles opgegroeide alleskunner een echte jazzachtergrond. In high school vormde hij met The Young Jazz Giants, met onder meer bassist Thundercat, al zijn eerste kwartet waarvan de leden nog steeds zijn band vormen. Washington speelde daarna jarenlang in de big band van Gerald Wilson, die hem de finesses van het arrangeren leerde die zijn debuut zo bijzonder maken. Daarnaast leverde hij een flinke bijdrage aan het zeer succesvolle album ‘To Pimp A Butterfly’ van Kendrick Lamar en werkte hij met grootheden als McCoy Tyner, Freddie Hubbard, Quincy Jones, NAS, Snoop Dogg en Flying Lotus, tevens eigenaar van platenmaatschappij Brainfeeder dat Washingtons debuutalbum uitbracht.

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: