Trijntje Oosterhuis is bij de meeste mensen voornamelijk bekend van Total Touch, de Ladies of Soul, de duetten met Marco Borsato en haar deelname aan het Eurovisie Songfestival in 2015. Als muzikale duizendpoot weet Trijntje zich veel genres met gemak eigen te maken: pop, soul, jazz etc. Met het uitbrengen van haar recente album ‘Leven van de liefde’ ging een wens van Oosterhuis in vervulling, een geheel Nederlandstalig album uitbrengen als ode aan het Nederlandse lied. Hierbij mag natuurlijk een theatertour niet ontbreken, tijdens de ‘Leven van de liefde’ tour trekt ze met haar band langs de diverse theaters in Nederland.

De show van Trijntje Oosterhuis in Theater Markant in Uden begon ijzersterk en ietwat kwetsbaar met een geheel onversterkte vertolking van ‘Als de liefde niet bestond’. Vanuit de zijdeur kwam Trijntje de zaal in en zong erg krachtig en zorgde hiermee direct voor kippenvel bij het publiek. Deze prachtige uitvoering zou nog maar het begin zijn van een fantastische muzikale avond vol Nederlandstalige liedjes en leuke anekdotes.

Al vrij snel in het begin van de show was er een voorstelrondje van de muzikanten: Joost Kroon op drums, Martijn van Agt op gitaar, Aram Kersbergen op basgitaar/contrabas en Stephan Geusebroek op toetsen. Eén voor één topmuzikanten die gedurende de show vele momenten kregen om te schitteren. Martijn van Agt liet tijdens deze show horen dat hij naast fantastisch gitaar spelen ook erg goed kon zingen; leuk detail was dat hij een cd heeft uitgebracht met muziek voor kinderen.

Trijntje Oosterhuis maakte gedurende de show veel contact met het publiek, die ze ook om tips vroeg om lang gelukkig te zijn in de liefde. Ook werd de ANWB nog bedankt met een attent dankwoord voor het perfect verhelpen van de problemen met de truck van de productie. Prachtige covers als ‘Telkens weer’, ‘Eenzaam zonder jou’, ‘Is dit alles’ en ‘Omarm’ kwamen voorbij en maakten grote indruk.

Er werd veel gedanst, maar ook kreeg het publiek vaak de gelegenheid om uit volle borst mee uit zingen bij ‘Vlieg met me mee’, Trijntjes duet met Marco Borsato ‘Wereld zonder jou’ en ‘De Zee’. Het publiek in Uden gaf hier goed gehoor aan en Trijntje vond het leuk om ‘Wereld zonder jou’ eens met een zachte G te horen. Daarnaast was er ook nog een mooie anekdote over haar optreden bij de opening van de Amsterdam Arena en de bijbehorende rode jurk die ze toendertijd droeg, ook de jurk was in Uden aanwezig. Gedurende de show veranderde het theater in Uden een beetje in de huiskamer van Trijntje Oosterhuis, er heerste net zo’n sfeer als toen ze haar recente album ‘Leven van de liefde’ bij haar thuis opnam.

Natuurlijk mocht ook het prachtige ‘Ken je mij’ niet ontbreken, dit werd heel klein en intiem voorgedragen door Trijntje alleen in begeleiding van Martijn van Agt op gitaar. De krachtige stem van Trijntje en de prachtige Nederlandse teksten zorgden ervoor dat de liedjes nog beter en sterker binnen kwamen bij het publiek.

De keuze van Trijntje Oosterhuis om een geheel Nederlandstalig album uit te brengen en een bijbehorende theatertour te doen blijkt een regelrechte voltreffer. Haar overtuigingskracht en dijk van een stem zorgen ervoor dat ze het publiek moeiteloos in het hart weet te raken. Haar eerdere successen ‘Vlieg met me mee’, ‘De Zee’ en de duetten met Marco Borsato bleken een soort van voorproefje te zijn op dit Nederlandstalige album ‘Leven van de liefde’. Dit smaakt zeker naar meer!

Deel: