De uit Omaha, Nebraska afkomstige band heeft jarenlang door de VS getoerd en overal hun boodschap van liefde en blijdschap verkondigd. De band bestaat uit Kris Lager (zang, gitaar, piano), John Fairchild a.k.a. Scooby Sha Bo Bo (drums), Aaron Underwood (bas), Jeremiah Weir (piano, orgel, accordeon) en Lefever (sax). Met ‘Love Songs & Life Lines’ is onlangs hun vijfde album verschenen.

Op het album staan dertien door Lager zelfgeschreven nummers, waarvan een in samenwerking met Mark Ryan. Wat stijl betreft bevindt de band zich ergens tussen blues, rock, soul en country. Muzikaal gezien zit het wel snor: het is een goed gemaakt en uitgevoerd, ligt prettig in het gehoor. De nadruk ligt overigens op de teksten van Kris Lager. Het zijn goed geschreven nummers, kleine verhaaltjes in een muzikaal jasje. Ik geef een paar voorbeelden. Een nummer als ‘Sweet Magnolia’ gaat over het overlijden van zijn vader aan kanker. In ‘San Francisco Bound’ schrijft hij over een reis die hij met zijn toenmalige vriendin maakte. Het emotioneel gezongen ‘Picking Up The Pieces’ over het opkrabbelen na een dieptepunt. Het emotionele ‘Guiding Light’ gaat over iemand die hem de weg toont. Een uitstekend album. Klasse. (8/10)  (Eigen productie)

Deel: