Afgelopen zaterdag stond ze nog in een uitverkochte Ziggo Dome, maar voor een volgend concert in Nederland hoeven fans van Beth Hart niet lang te wachten. Op maandag 29 oktober zal ze optreden in de Grote Zaal van TivoliVredenburg. De voorverkoopt hiervoor start donderdag 17 mei om 10:00 via de website van TivoliVredenburg.

Beth Hart maakt met haar rauwe stemgeluid en oprechte nummers al meer dan 20 jaar onvervalste Amerikaanse blues. Haar optredens zijn ruig en vol passie. De afgelopen jaren heeft ze o.a. samengewerkt met grote artiesten als Jeff Beck, Joe Bonamassa, Slash en Buddy Guy. Naast een Grammy Award nominatie heeft ze ook twee nominaties voor de Blues Music Awards op haar naam staan.

Beth Hart haar carrière begon in 1993 toen ze een talentenjacht won. Haar eerste album, ‘Immortal’, verscheen in 1996. Vier jaar later verscheen haar tweede album ‘Screamin’ For My Supper’. Met de single ‘L.A. Song’ scoorde ze haar eerste grote hit in de Verenigde Staten. In die tijd vocht Beth Hart met een drank- en drugsverslaving. Dit gevecht gebruikte ze als inspiratie voor haar derde album ‘Leave The Light On’. Met de titelsong van dit album brak Beth Hart ook in Nederland door. Het livealbum ‘Live At Paradiso’ wordt nog steeds gezien als een van haar meest spraakmakende optredens.

Maxazine was afgelopen zaterdagavond aanwezig bij haar concert in de Ziggo Dome en schreef daarover de lovende woorden: “Beth Hart heeft een indrukkende show weggezet in de Ziggo Dome, zij heeft zichzelf geprofileerd als artiest én als mens. We hebben haar energie van het podium af voelen stralen en we hebben haar kwetsbaarheid gezien. Al met al heeft ze bewezen dat het een goede keuze was om van de AFAS Live de overstap te maken naar de Ziggo Dome”.

Deel: