Zaterdagavond 12 mei stond de Amerikaanse zangeres Beth Hart in de Ziggo Dome in Amsterdam. De zangeres stond eerder in november 2016 in een uitverkocht AFAS Live en ontving lovende recensies over haar performance. Ruim anderhalf jaar later trok de Amerikaanse singer-songwriter voor een groots opgezette show naar de Ziggo Dome waar zij tevens een dvd opnam.

Het is het nog maar de vraag of de dvd ooit in de winkels zal liggen. Aan het begin van de show leek de Amerikaanse zangeres toch een tikkeltje gespannen waardoor zij haar microfoon uit haar handen liet vallen. Niet veel later, bij het beklimmen van een zijpodium, ging zij onderuit. Maar, sportief als dat ze was, deed ze dat af met een subtiel grapje waarna ze zichzelf weer herpakte. En hoe!

Wie de muziek van Beth Hart niet kent moet denken aan een combinatie tussen blues, pop en rock. De opbouw van de show en haar repertoire doen soms denken aan de Nederlandse zangeres Anouk. Echter reikt haar vocale vermogen verder dan Anouk, veel verder. De avond kent dan ook een prettige afwisseling. Meer dan regelmatig kroop de zangeres achter de piano voor een intieme ballad. Dit was een prettige afwisseling met de nummers die zij speelt met haar live-band. De meerdere solo’s van bandleden werden door het publiek met open armen ontvangen. De fans waren dan ook laaiend enthousiast, wat resulteerde in memorabele momenten in de show. Geheel op eigen initiatief ontstoken duizenden mensen hun telefoonlampje bij het nummer ‘Leave The Light On’, wat resulteerde in een imponerend aanzien van de zaal.

Het is niet gek dat Beth Hart een grote fanbase heeft. Haar voordoen en haar laagdrempeligheid maken dat zij toegankelijk is voor het publiek. Ze heeft zichzelf gedurende de avond meermaals gevoegd bij het publiek voor een dansje, een knuffel of voor het schudden van een hand. Maar ook haar kwetsbaarheid charmeert, Hart deelt haar leven met haar publiek. Zo vertelde zij gedurende de avond over hoe haar vader het gezin achterliet en hoe zij te kampen kreeg met psychische klachten. Indrukwekkend was haar dankwoord aan haar man, die in haar onvoorwaardelijk heeft gesteund in slechte tijden. De beste man vroeg haar zelfs ten huwelijk toen zij op haar slechtst was. Zij zong speciaal voor hem ‘My California’.

Na afloop van het concert werd er veel gesproken over het prachtige nummer ‘LA Song’, dit mag bestempeld worden als absolute hoogtepunt van de avond. Tijdens het nummer, wat Beth alleen van achter de piano ten gehore gebracht, heerste er een absolute stilte in de Ziggo Dome. Her en der pinkte men een traantje weg waarna er bij het einde van het nummer een staande ovatie volgde. Een moment waar geen einde aan kwam, het publiek was niet stil te krijgen.

Beth Hart heeft een indrukkende show weggezet in de Ziggo Dome, zij heeft zichzelf geprofileerd als artiest én als mens. We hebben haar energie van het podium af voelen stralen en we hebben haar kwetsbaarheid gezien. Al met al heeft ze bewezen dat het een goede keuze was om van de AFAS Live de overstap te maken naar de Ziggo Dome. En de dvd-opname? Die moeten we afwachten.

Deel: