Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: The Grandmothers of Invention in de Nieuwe Nor.

Concerttip woensdag 25 april: The Grandmothers of Invention in de Nieuwe Nor

The Grandmothers of Invention komen op 25 april voor de laatste keer naar Heerlen! In 2018 neemt de enige band die sinds 2003 in wisselende samenstellingen consistent uit oud-leden van Frank Zappa/Mothers of Invention heeft bestaan, definitief afscheid van het podium. Na in 15 jaar meer dan 500 optredens in de hele wereld te hebben gegeven, gaan deze oudjes – en dat zeggen we met héél veel respect – nog één keer bewijzen dat ze het nog kunnen. Of zoals De Afgrond in 2012 al schreef: “Dichter bij het origineel kun je niet komen!” Als je ooit van de muziek van Frank Zappa hebt gehouden of dat nog steeds doet: deze laatste keer The GrandMothers of Invention wil je niet missen!

De band The Mothers of Invention was de band van Frank Zappa vanaf 1964. Door de jaren heen zijn er veel bezettingswisselingen geweest in deze band. In 2003 reformeerden enkele ex-leden van de band onder de naam “Grandmothers of Invention” om de Zappafans die tijdens de jaren ’60 verhinderd, te jong, nog-niet-geboren of republikeins waren nog een kans te geven om the Mothers live te bewonderen. Dit is niet zomaar een comeback, dit is de reïncarnatie van de Mothers of Invention!

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: