Op vrijdag 18 mei zal de Nederlandstalige gitaarpopband Moeders Mooiste haar tweede EP, ‘Benen Van Beton’, uitbrengen. Diezelfde avond zal de EP in 013, Tilburg gepresenteerd worden. ‘Benen Van Beton’ verschijnt 18 mei via Butler Records op alle digitale platforms. De band combineert de attitude van Doe Maar met de energie van Jett Rebel.

Verleidelijke jongens, verknipte verhalen – Nederpop over de kop. De frisse doch stevige sound van Moeders Mooiste nestelt zich in je hoofd en kruipt in je hart. Bandleden Geert van Oorschot, Bram Capel, Luuk Timmermans en Koen Beerkens maken popmuziek van het kaliber dat de speakers laat knallen. De aanstekelijke zanglijnen die frontman Geert van Oorschot in huis heeft zorgen ervoor dat je je beste moves uit de kast trekt.

In 2015 bracht de band hun eerste single ‘Anders Dan De Rest’ uit, die in 2016 werd opgevolgd door hun debuut-EP ‘Mannenpraat’. Sindsdien is er veel gespeeld, gedanst en gesjanst, maar ook veel geschreven! In mei 2018 brengen de mannen hun tweede EP uit, geproduceerd door Jurriaan Sielcken (o.a. Jett Rebel, Lucas Hamming, Herman van Veen).

Als voorproefje op de EP is single ‘Al Haar Dagen’ nu al te beluisteren. ‘Al Haar Dagen’ nummer is gebaseerd op een meisje dat bij zanger Geert op school zat. Hij vertelt: “Zij zat tijdens de pauze altijd in haar eentje in een hoekje. Mensen vonden haar raar en ze werd af en toe ook gepest. Een aantal jaren later kwam ik haar weer tegen en ze vertelde mij met een stralende lach dat ze in het buitenland was gaan studeren waar ze heel veel vrienden had. Het raakte mij om te zien dat zolang je in jezelf gelooft, alle puzzelstukjes vanzelf in elkaar kunnen vallen, ook al vinden mensen je maar raar.”

Maxazine is niet alleen fan, maar ook erg trots om jullie als eerste de clip van ‘Al Haar Dagen’ te mogen laten zien!

Deel: