Laurie Jane and the 45s is een band uit Louisville, Kentucky. De samenstelling is Laurie Jane Duggins (zang), Cort Duggins (gitaar, piano, lap steel), Jason Embry (staande bas) en Scott Dugdale (percussie). De band beperkt zich niet tot blues, maar combineert deze met rockabilly en soul, een mix die zorgt voor goed dansbare muziek.

Op hun debuut cd “Midnight Jubilee” staan elf nummers, waarvan er acht zijn geschreven door Cort Duggins. Zoals al aangegeven is de dansbaarheid de grootste gemene deler van deze cd. In de uptempo nummers komt de band het beste tot zijn recht. Bij de ballads ontbreekt naar mijn mening wat diepgang. Laurie heeft een prettige stem, maar ze mist op de juiste plekken wat kracht. Opvallende nummers in de positieve zijn voor mij het jazzy gezongen “It’s Been A Long Time”, waar de stem van Laurie juist wel goed past, het bluesachtige “Couldn’t Cry Alone” en de swingende afsluiter “Not With You”.

Elf leuke nummers op deze plaat. Ondanks wat kritiek van mijn kant toch een leuke cd. Ik denk dat Laurie Jane and the 45s wel voor een feestje kunnen zorgen tijden een liveshow. (6,5/10)  (Down In The Alley Records)

Deel: