Met veel trots maakt Caro Emerald vandaag bekend dat ze als special guest zal optreden tijdens de viering van de 85ste verjaardag van de legendarische componist en producer Quincy Jones, tijdens de ‘Quincy Jones 85th Birthday Celebration’.

Deze viering vindt plaats op 27 juni 2018 in de O2 Arena in Londen voor een publiek van 20.000 mensen. Andere muzikale gasten zijn Mick Hucknall (Simple Red), Mark Ronson, Beverly Knight, Jack Savoretti en nog vele anderen. Alle gasten zullen optreden met het Full Symphony Orchestra onder begeleiding van dirigent Jules Buckley. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat Quincy Jones een concert geeft in Engeland. Quincy Jones zal optreden als musical director voor de show, met door het orkest gespeelde, originele arrangementen van zijn meest geliefde hits, gedirigeerd door Jules Buckley en gezongen door wereld’s grootste muzikale talenten.

Caro Emerald: “Het belooft al een mooi jaar te worden, met een eigen concert in de AFAS Live in november én in oktober voor de derde keer optreden in de Royal Albert Hall, maar dit maakt het wel heel bijzonder! Wat een eer om hiervoor te worden uitgenodigd’.

Liedjes die zullen worden gespeeld zijn hits uit de carrière van Quincy Jones waaronder Thriller, Billie Jean, Off The Wall, Rock With You, Fly Me To The Moon en nog veel meer. De carrière van Quincy Jones is zeven deccenia lang waarin hij 79 keer is genomineerd voor een Grammy, waarvan hij er 29 heeft gewonnen. Een van zijn bekendste werken is de productie op Michael Jackson’s albums ‘Off The Wall’ in 1979, ‘Thriller’ in 1982, and ‘Bad’ in 1987.

Op 9 november zal Caro Emerald en haar band voor het eerst in lange tijd een grootschalig eigen concert geven in Nederland, in de AFAS Live te Amsterdam.

Deel: