Afgelopen zaterdag was alweer de vijfde editie van het Heartland Festival in Metropool, Hengelo. Het festival is erg leuk opgezet. Alle optredens zijn binnen maar je kan ook buiten Metropool zitten en luisteren naar de muziek van het muziekcafé. Vele mensen, die geen kaartje hadden, deden dit dan ook en zo was het niet alleen binnen erg gezellig maar ook buiten. En het weer werkte ook nog mee. Wat wil je nog meer?

Andrew Combs

De Amerikaanse singer/songwriter mocht als tweede het grote podium van Metropool op na de Secret Sisters. Op het podium stond Andrew alleen met een paar lampen op hem gericht. De rest van de zaal en het podium waren donker waardoor het even wennen was als je de zaal binnenliep. Maar zodra je ogen aan het donker gewend waren kon je een plekje zoeken in de zaal en genieten. Want Combs trok, mede door het weinige licht, je volledige aandacht met zijn prachtige nummers. Tussen de nummers door vertelde de man graag over zijn invloeden en zijn leven. En ook dan was het publiek stil en luisterde. Alleen na één nummer liet het publiek weten dat ze het erg mooi vonden, verder was het stil en hoorde je alleen Combs en zijn gitaar.

Baptiste W. Hamon

De Franse Baptiste W. Hamon mocht in de kleine zaal van Metropool spelen. De Fransman die Americana zingt in het Frans was zeker iets nieuws. Maar door zijn vele optredens in Nederland is de man ook niet echt onbekend meer. Er waren dan ook een paar fans naar Metropool gekomen om naar hem te luisteren. De rest van het publiek stond in het begin nog een beetje afwachtend te kijken naar Baptiste, maar langzaam aan liep de zaal vol. En dat bleef het ook tot het einde. Na een prachtig optreden van Andrew Combs bracht Baptiste W. Hamon een totaal andere show maar zeker niet een minder optreden.

Wink Burcham

De, net als Andrew Combs, uit Amerika komende Wink Burcham speelde niet veel later in het muziekcafé. Veel mensen hadden zich samengeperst in het café om het optreden zo goed mogelijk te kunnen horen. En dat was dan bijna ook het enige wat de man deed: muziek maken. Praten tussen de nummers door vond het blijkbaar niet echt nodig. Muziek daar gaat het om. Hij liet dan ook zijn muziek voor zich spreken. Niet alleen binnen genoten vele mensen van dit optreden maar ook buiten zaten veel mensen lekker te luisteren.

Tim Knol

Voor vele mensen was dit duidelijk de hoofdact van de avond. De grote zaal was volledig afgeladen terwijl Tim Knol nog bezig was met de soundcheck die iets langer duurde dan de bedoeling was. “Sorry hoor, nog vijf minuten”, verontschuldigde Knol zich tegenover het publiek. Toen het optreden eindelijk begon was het publiek meteen de lange soundcheck vergeten en kreeg Knol meteen de hele zaal mee met zijn muziek. Tim en zijn band deden er dan ook alles aan om het publiek in beweging te brengen en dat werkte erg goed. Uiteraard speelde Knol veel nummers van zijn nieuwe album ‘Cut The Wire’, maar speelde ongeveer evenveel oudere nummers. Het publiek klapte en zong vrolijk mee.

Foto (c) Filip Heidinga

Deel: