Scott Matthews heeft niet alleen een elegante sound maar ook voor een verfijnde carrière. De kwaliteit van zijn albums blijft hoog, release na release. Daarnaast deelde hij ook het podium met Rufus Wainwright, Snow Patrol en Robert Plant van Led Zeppelin. Met Plant werkte hij in 2009 samen in de studio en resulteerde dit in de langspeler ‘Elsewhere’. De muziek van de Engelse singer-songwriter wordt door de subtiele toevoegingen van cello, piano en drums prachtig melancholisch. Dit kenmerkende geluid heeft hij aangescherpt op de albums ‘Home Part 1’ en tweede deel ‘Home Part 2’. In april verschijnt zijn nieuwe album ‘The Great Untold’. Een album dat deels thuis is opgenomen en deels in akoestisch resonerende kerken dat zorgt voor een authentieke sfeer. De tien nummers zijn het geluid van een man die zich op zijn gemak voelt met een verzameling wereldvreemde liedjes.

Scott Matthews staat op 23 oktober in Paradiso voor een concert.

Deel: