De band bestaat sinds 2008 en is voortgekomen uit de Herman Brood Academie. De uit Utrecht afkomstige Birth of Joy is samengesteld uit Kevin Stunnenberg (zang/gitaar), Bob Hogenelst (drums) en Gertjan Gutman (orgel). Hun motto is ‘Sixties On Steroids’ en daar is geen woord van gelogen. In 2011 kreeg het trio een platencontract aangeboden en nu ligt hun vijfde album, getiteld “Hyper Focus” in de winkels.

Birth of Joy weet als geen ander de sfeer van de psychedelische muziek van de zestiger en zeventiger jaren te grijpen en weer te geven. Maar hier blijft het niet bij. Er wordt af en toe wat gas terug genomen, dan wordt er weer stevig gerockt en we horen zelfs een keer een blazerspartij langskomen. Het is geen makkelijke plaat, die je zo maar op de achtergrond laat spelen. Daarvoor is het te divers en gaat het te diep. Mijn persoonlijke favorieten zijn het stevige titelnummer “Hyper Focus” en de ouderwetse sixties rock ’n roll van “Let It Slide”.

Een prima plaat. Een goede band, die het absoluut waard is om ook live te gaan bekijken. (8/10)  (Glitterhouse Records)

Deel: