We Are Scientists kondigt nieuw studioalbum Megaplex aan. ‘Megaplex’ zal op 27 april via Groenland Records verschijnen. Het album werd met Tim Wheeler in de Atomic Heart Studios opgenomen en werd geproduceerd door Max Hart (ex-Katy Perry).

‘Megaplex’ is het 6e album van het New Yorkse powerpop duo dat bestaat uit Keith Murray (gitaar en zang) en Chris Cain (basgitaar). Het album bevat 10 kleurrijke en aanstekelijke popliedjes die erg welkom zijn in deze ietwat sombere tijden. Chris Cain zegt over ‘Megaplex’: “In the past we’ve used our music to educate, to enlighten, to awaken people to the depth and complexity of moral concerns. This time, we really wanted to drop a fun-bomb. Something to dance or f*** to.”

We Are Scientists werd in 2000 opgericht en bracht in 2005 hun eerste album With ‘Love and Squalor’ uit, waar de hitsingle ‘Nobody Move, Nobody Get Hurt’ op stond. ‘Megaplex’ is de opvolger van het in 2014 verschenen ‘TV’ en ‘Français’.

‘One In One Out’ is de eerste single afkomstig van ‘Megaplex’. “The video’s concept came from a technique our director, Jed Mitchell, personally developed for hacking a standard consumer-grade 3D scanner/motion detector and running the filmed results through some non-affiliated, third-party software”, zegt Cain, “It will have been worth it, though—we love the video.”

Bekijk en luister de single hieronder.

Op 17 mei geeft We Are Scientists een concert in de Melkweg te Amsterdam.

Deel: