Een van de grote Britse art-pop en new wave bands uit de jaren ’70 en ‘’80 komt voor een paar shows naar Nederland, waaronder op 10 mei naar De Oosterpoort! Fischer-Z is één van de grote Britse art-pop en new wave bands uit de jaren ’70 en ‘80. Een band die elke keer als je ze bijna vergeten bent, weer verrassend uit de hoek komt met nieuw materiaal. Dat doet de band dit jaar al veertig jaar. John Watts is de componist en zanger van de band die wereldwijd hits scoorde met o.a. The Worker, Marliese en So Long. In 1979, twee jaar na oprichting, kwam World Salad, een van de grootste cultalbums in de new wave-muziek, uit waarvan single Remember Russia meteen door John Peel grijs gedraaid werd. In ´81 ging de groep uiteen waarna Watts solo verder ging. In ´87 besloot hij echter de draad weer op te pakken en onder de oude naam Fischer-Z een nieuwe band op te richten. Album twaalf getiteld ‘Building Bridges’ werd vorig jaar uitgebracht door John Watts en band.

Fischer-Z staat op 10 mei 2018 in De Oosterpoort

Deel: