Al meer dan vijftig jaar behoort Mick Kolassa tot de blueselite van Memphis, Tennesse. In 2014 verscheen zijn eerste cd en hij heeft er zin in, want na even zoveel jaar heeft hij nu zijn vierde uitgebracht. Deze nieuwe cd “Double Standards” heeft een dubbelzinnige titel. Het zijn dertien bluesklassiekers, die als duet zijn opgenomen. Het idee voor deze cd is ontstaan uit een grap tussen Kolassa en Sugaray Rayford, beiden met wat kilootjes te veel op de ribben, die van plan waren het oude Willie Dixon-nummer “300 Pounds Of Joy” op te nemen. Uiteindelijk zijn er genoeg bluesartiesten gevonden die aan het project wilden meewerken.

Het project is volledig gesteund door Micks goede vriend Jeff Jensen, die ook de productie ervan heeft gedaan. Naast Mick (zang, gitaar) en Jeff (gitaar, productie) horen we bassist Bill Ruffino en drummer James Cunningham, beiden van de Jeff Jensen Band, en Chris Stephenson (orgel), Eric Hughes (harmonica), Jeremy Powell (piano) en Alice Hasan (viool). Van de dertien nummers horen we er drie van Tampa Red en drie van Willie Dixon. En verder nog nummers van Big Bill Broonzy, B.B. King en Jimmy Cox. Overduidelijk is het speelplezier, wat een zeer positieve uitwerking heeft op de gebrachte muziek. Het zijn stuk voor stuk goed gebrachte nummers, waar ik al enkele keren met plezier naar heb geluisterd Ik zal enkele uitschieters noemen. Geopend wordt de cd door het duet met Sugaray Rayford, dat hier is omgedoopt naar “600 Pounds Of Joy”. Zwoel wordt het met “Fever”, waarbij Annika Chambers als partner fungeert. Echte downhome blues horen we als Eric Hughes de harmonica blaast in “Key To The Highway” en de boel swingt en rockt met Jeff Jensen in “Outside Woman Blues”. Een prima cd. (7,5/10)  (Swing Suit Records)

Deel: