In deze aflevering onder meer reportages over ‘Crazy on you’ van de band Heart en ‘(Don’t fear) The reaper’ van Blue Öyster Cult. Presentatrice Dionne Stax vertelt over haar verliefdheid op Jon Bon Jovi. De quiz wordt gespeeld door zangeres Anniko van Santen en rapper Akwasi. We zaien een verassingsoptreden van de band Trafassi en Leo Blokhuis vertelt een verhaal over ‘The Funky Drummer’.

Top 2000 a gogo, 19.30 uur, NPO 3

Veertig jaar geleden bracht de Britse rockgroep Queen hun zesde album uit: ‘News of the world’, tegen de achtergrond van een steeds vijandig wordende muziekpers, die verliefd waren op punk. BBC-reporter Bob Harris had onbeperkte toegang en volgde de band in de studio, bij het maken van de clip, in de kleedkamer en tijdens de baanbrekende tournee door Noord-Amerika. Het album werd een groot succes, vooral dankzij de twee popklassiekers ‘We are the champions’ en ‘We will rock you’ en de grootse performances van Freddie Mercury en consorten. De documentaires werd onlangs pas voltooid om het 40-jarig jubileum van het album te vieren, en is een intieme momentopname van een cruciaal moment in de geschiedenis van Queen.

Queen: Rock the world, 22.24 uur, NPO 3

Deel: