Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Marcus Miller in 013

Concerttip dinsdag 14 november: Marcus Miller in 013

Vanavond speelt meester-bassist en levende legende Marcus Miller in Tilburg. Miller’s muzikale CV puilt uit met meer dan 500 projecten en samenwerkingen. Veel bekendheid verwierf hij door mee te werken aan Miles Davis’ succesalbum ‘Tutu’. Maar daarnaast bouwde de geboren Amerikaan door de jaren heen gestaag aan een reeks succesvolle soloalbums.

Marcus is al ruim drie decennia een vaste kracht in de muziekindustrie, niet alleen als bassist, maar ook als componist, arrangeur en producer. Het leverde collaboraties op met Miles Davis, David Sanborn, Luther Vandross, Eric Clapton, Paul Simon, Aretha Franklin, Jay-Z en Snoop Dogg. Miller opereerde gedurende zijn carrière over alle genres (zelfs opera!), maar overal gebruikt hij zijn herkenbare en niet te imiteren basspel. Naast de meer dan 500 projecten, bouwde Marcus Miller gestaag aan een rijke collectie soloalbums.

In 2012 zou Marcus Miller 013 al aandoen, maar vanwege een tragisch ongeluk met zijn tourbus ging de show niet door. Nu, vijf jaar later, brengt de meester alsnog een bezoek aan 013. Een optreden van deze muzikale legende mag je niet missen!

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: