Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Giles Robson Band in Metropool

Concerttip woensdag 18 oktober: Giles Robson Band in Metropool

Blues in zijn meest rauwe vorm. Dat krijg je vanavond voor je kiezen als je komt kijken naar Giles Robson. Kenners van het genre roepen bij de naam Giles Robson gelijk The Dirty Aces, de band waarmee hij naam maakte in de scene. Sugar Blue en Paul Jones omschrijven hem als van de beste levende mondharmonicaspelers en als zij het zeggen dan wordt het in elk geval gezegd door twee grootheden. Giles levert nu een soloplaat af die volstaat met 9 smerige pure blues songs.

‘For Those Who Need The Blues’
Zo heet die plaat. Compleet live opgenomen zonder overdubs. De mondharmonica heeft een hoofdrol maar Robson is ook een verdienstelijk zanger. Ook de rest van de band speelt op scherp en dat maakt dit album zo goed. Een moderne bluesplaat met echo’s naar het roemruchte verleden. De vergelijkingen met het klassieke geluid van acts als The Fabulous Thunderbirds, The Red Devils en Little Walter zijn evident en terecht. Live niet te versmaden voor de echte bluesliefhebber!

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: