Vrijdag 13 oktober stond Jett Rebel in De Oosterpoort in Groningen. Dit optreden is onderdeel van zijn Super Pop-tour die nog tot half november zal duren. Jett Rebel staat erom bekend lange optredens te geven (als hij de kans krijgt, speelt hij zo 3 tot 3,5 uur) en hij heeft dan ook meestal geen voorprogramma. Toch werd er in Groningen wel een voorprogramma aangekondigd: ‘The Styles’ uit Taiwan.

De lichten gingen uit, er werd een spot gericht op een keyboard en er klonken drie instrumentale nummers.

Jett_RebelToen kwamen Jett en zijn band op, allemaal helemaal in het wit gekleed, tot witte schoenen aan toe. Bij dit optreden geen extravagante outfit, geen make-up, alleen wat witte nagellak.

Het publiek was erg divers, veel veertigers en vijftigers waarvan er een aantal lekker aan het dansen waren, maar ook een paar heel jonge fans, waaronder een meisje dat zittend op iemands schouders Jett een katje en een ballon overhandigde.

Jett_RebelDit publiek werd getrakteerd op een enorme hoeveelheid nummers van de vele albums die hij de afgelopen jaren heeft uitgebracht. Zo kwamen tijdens het eerste uur ‘Can’t Thank You Enough’, ‘High School Reunion’, ‘Mary Anne’, en ‘Neither of You’ voorbij. Ook was er een lang uitgesponnen versie van ‘Stop Playing with My Heart’ en een versie van ‘It’s Cruel’ die heel anders was dan op de plaat.

 

Jett_RebelJett praatte niet veel tussen de nummers door en liet alles om de muziek draaien. Tussen de vele energiek gebrachte nummers zaten af en toe ook wat rustigere nummers, zoals It’s Real. Ook werden er meerdere extra lange tracks met uitgebreide instrumentale gedeeltes gebracht en ging hij zelfs nog het publiek in, waar hij een paar nummers speelde en een aantal fans omhelsde.

Jett_RebelBij elk Jett Rebel-optreden is te zien dat deze man geboren is om op het podium te staan, en zo ook vrijdagavond. Het plezier spatte eraf, hij wist van geen ophouden en met de gigantische hoeveelheid nummers waarmee hij zijn publiek overlaadde wist hij hen urenlang te boeien.

foto’s: Irene Witpaard

 

Deel: