Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Alter Bridge in De Oosterpoort

Concerttip dinsdag 11 oktober: Alter Bridge in De Oosterpoort

Helden zetten alles op alles om te slagen. Hun wil, moed en overgave kan het beste naar boven halen, in de wereld om hen heen, maar ook bij de rockhelden van Alter Bridge.

Helden
Op hun laatste album, ‘The Last Hero’, wordt meer dan duidelijk waarom de connectie met de heldenwereld bestaat voor de heren van Alter Bridge. Niet alleen thematisch, maar ook op muzikaal vlak is het album de nalatenschap van de heroïsche kunsten van de vier bandleden van Alter Bridge: Myles Kennedy (zang, gitaar), Mark Tremonti (gitaar, zang), Brian Marshall (bas) en Scott Phillips (drums). Na album ‘Fortress’ uit 2014 was het ook wel tijd om wat kunsten uit de kast te halen. ‘Fortress’ werd flink bejubeld: een nummer 12 notering in de Billboard Top 200, 30.000 verkochte exemplaren in de eerst week van de release en lovende kritieken van o.a. The Guardian, Loudwire en Ultimate Guitar. Classic Rock Magazine noemde het zelfs “the best thing [Alter Bridge] has ever done.” De opvolger van ‘Fortress’ had dus flinke schoenen te vullen!

Het nieuw album
Met ‘The Last Hero’ bewijzen de heren dat ze nog beter kunnen. Toen de vier mannen in 2016 bij elkaar kwamen was het doel voor ogen meer dan helder: een beter album dan ‘Fortress’ uitbrengen. Deels kwam die verbetering door muzikale vernuftigheid. Met frisse technieken, wat alternate tunings en het gebruik van een 7-strings gitaar heeft het album een muzikale impuls gekregen. De andere positieve verbetering zit hem in het thema van het album. Met de huidige perikelen in de V.S. is het heldenthema meer dan ooit tevoren van toepassing. Of het nou de behoefte aan, het ontbreken van of het waarderen van helden is, alles zit in het album. Het is een ware tribute en call to action in een.

Voor de fans hoopt Alter Bridge op deze manier episch te blijven. Zoals Tremonti aangeeft, “we hebben opnieuw geprobeerd om de grenzen te verleggen. Geen enkel arrangement wordt typisch.” En dat hebben ze zeker gedaan. Tijd nu om dit live te aanschouwen!

Special guest: As Lions
In 2015 zijn de leden van As Lions bij elkaar gekomen met één missie: “To create the biggest, baddest hard rock we could, and on an almost cinematic scale!”, aldus zanger Austin Dickinson. As Lions is ontstaan nadat de metalcore band Rise to Remain stopte en drie van de bandleden As Lions vormden. Hun eerste EP ‘Aftermath’ ging al meer richting de moderne rock en hun debuutalbum ‘Selfish Age’ bouwt door op deze verandering. Be there on time als je ze live wilt zien rocken!

Let op: vrije sta- en (een beperkt aantal) zitplaatsen

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: