Het is inmiddels 40 jaar geleden dat Eagles het legendarische album ‘Hotel California’ uitbrachten. Ter ere van dit jubileum is het album geremasterd en voor het eerst ooit uitgebreid met niet eerder uitgebrachte live opnames. ‘Hotel California’ wordt op 24 november uitgebracht als 40th Anniversary Edition als Deluxe 2-CD/1-BRD, 2-CD, 1-CD en op digitale download- en streamingformats.

‘Hotel California’ wordt veelal beschouwd als een mijlpaal voor The Eagles. Het was een essentieel album en een groot commercieel succes toen het in december 1976 werd uitgebracht. Het album stond in de VS acht weken op #1 in de Billboard chart, won twee Grammy Awards , verkocht meer dan 32 miljoen exemplaren over de hele wereld en had twee #1 hit singles. In Nederland stond het album zeven weken op #1. Veertig jaar later staat het nog steeds bekend als een van de best verkopende albums aller tijden. Dit najaar zetten The Eagles de legende voort met ‘Hotel California 40th Anniversary Edition’.

De door Bill Szymczyk geproduceerde jubileumeditie bevat een geremasterde versie van het originele album, waaronder de #1 singles ‘New Kid In Town’ en de titeltrack ‘Hotel California’, plus de monsterhit ‘Life In The Fast Lane’. De set is uitgebreid met tien nooit eerder uitgebrachte live tracks die tijdens het Los Angeles Forum in oktober ’76 werden opgenomen. De concertopnames, die ongeveer een maand voor het album uitkwam werden opgenomen, bevatten een van de eerste live optredens ooit van ‘Hotel California’ en ‘New Kid In Town’ samen met andere Eagles klassiekers, waaronder ‘Already Gone’, ‘Take It To The Limit’ en ‘Witchy Woman’.

De band maakte deze zomer ook een triomfantelijke terugkeer op het podium op de Classic East/West festivals , waarover zij lovende reacties kregen van fans en critici. Ze zetten dit najaar hun tour voort met meer live data vanaf oktober, waar ze wederom vergezeld worden op het podium door country superster Vince Gill en Deacon Frey, de zoon van Eagles-oprichter Glenn Frey.

‘Hotel California 40th Anniversary Edition’ wordt op 24 november uitgebracht als Deluxe 2-CD/1-BRD, 2-CD Expanded Edition en 1-CD,evenals op digitale download- en streamingformats.

Deel: