In september duikt de NTR op themakanaal NPO Cultura weer diep in 50 jaar popmuziek. Deze maand staan we stil bij Dave Stewart (de mannelijke helft van de Eurythmics), Johnny Cash, hit-singer-songwriter Carole King, duiken we in het fenomeen van de Yacht Rock met veel Steely Dan en staan we stil bij 50 jaar Doors.

In deze extra lange aflevering gaan we het hebben over het fenomeen Yacht Rock, de geuzennaam voor de ultra verzorgde popmuziek (of soft rock) zoals die eind jaren 70, begin jaren 80 in Californië werd gemaakt. Met een documentaire over het best verkochte en voor velen het ultieme Steely Dan-album ‘Aja’ uit 1977 en een concert waarbij Donald Fagen (van Steely Dan), Michael McDonald en Boz Scaggs gezamenlijk hun grootste hits (we noemen: ‘I keep forgettin’, ‘Lowdown’, ‘Hey nineteen’) en meer brengen.

Steely Dan, 23:10 – 01:15 uur, NPO Cultura

Deel: