Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: W.I.T.C.H. in Merleyn

Concerttip dinsdag 19 september: W.I.T.C.H. in Merleyn

De zanger en enige nog levende bandlid van de legendarische Zambiaanse band W.I.T.C.H., Emanyeo ‘Jagari’ Chand, komt met een speciale band naar Merleyn! Om de psychedelische afro-rock te spelen, heeft hij de volgende muzikanten om zich heen verzameld: Jacco Gardner, Jay Whitfield, Patrick Mwondela, Nic Mauskovic en Stefan Lilov. Het is de eerste keer dat W.I.T.C.H. naar Europa komt en zijn eigen repertoire ten gehore gaat brengen!

W.I.T.C.H. of We Intend To Cause Havoc is de populairste afro-rockband uit de 70s. Ze combineren invloeden van The Rolling Stones, Black Sabbath, Grand Funk Railroad en James Brown met traditionele Afrikaanse ritmes en ontwikkelden zo een nieuw genre genaamd ‘Zamrock’. In 1973 verschijnt hun debuut-album, waarna ze verschillende platen uitbrengen. In 2012 krijgt de band opnieuw aandacht wanneer het label Now Again alle albums opnieuw uitbrengt. Afgelopen jaar ontmoeten Jacco Gardner en frontman Jagari elkaar voor het eerst en speelden ze een eerste keer samen. Nu staan ze samen op het podium en is er daarnaast een documentaire over de Zambianen in de maak.

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: