Vers getekend bij het Londense Ninja Tune presenteert muzikant, producer, zanger én songwriter Jordan Rakei op woensdag 1 november zijn experimentele soul in BIRD. Met drie projecten op zijn naam verdiende hij het respect van peers als Hiatus Kaiyote, Questlove, Gilles Peterson en Disclosure.

Get grooved, get cursed
Het gaat goed met Jordan Rakei! Het ene moment hoor je hem op ‘Masterpiece’ van Disclosure, dan mixt hij naadloos Fat Freddy’s Drop met D’Angelo en, als je met je ogen knippert, zie je hoe zijn alter ego Dan Kye een plaat bij Rhythm Section uitbrengt. Niet dat hij dit allemaal zo gepland heeft… Jordan ging van beats maken voor schoolvrienden en zingen over (zijn idool) Tiger Woods naar intensieve studiosessies die resulteerden in zijn eerste ep, ‘Franklin’s Room’. Deze plaat leverde hem internationaal succes op. Zijn tweede album, ‘Groove Curse’, dropte een jaar later en maakt met harde drums, strakke harmonieën en invloeden van Robert Glasper en Hiatus Kaiyote zijn naam meer dan waar. Geloof ons, je nek kan een massage gebruiken na het beluisteren van deze plaat. Headbopgarantie!

Cloak (of visibility)
Waar Harry Potters ‘Cloak of invisibility’ je onzichtbaar maakt, doet Jordans Cloak precies het tegenovergestelde: hij is ineens overal. Podia door heel Europa, Azië en Australië, je favoriete Spotify-lijsten of (…kuch) in het bed van je geliefde. Er is geen ontkomen aan zijn tunes. En met een reden. Het album is een heerlijke trip door groovy soul, jazz en hiphop met vleugen psychedelica en afro. Gastbijdragen van de mede-Australische REMI en Ngaiire en een geweldige feature van drummer Richard Spaven geven de plaat een kleurrijke extra dimensie. Deze sound leverde hem een contract op bij Ninja Tune, waar hij dit jaar nog (!) een nieuw album dropt.

Wanneer: woensdag 1 november 2017
Aanvang: 20.30 uur (doors: 20.00 uur)
Waar: BIRD, Raampoortstraat 26, Rotterdam
Toegang: € 14,- (pre-sale) / € 17,- (door)
CJP: € 12,- (pre-sale) / € 14,- (door)

Deel: