Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Fates Warning in Gebr. de Nobel

Concerttip donderdag 3 augustus: Fates Warning in Gebr. de Nobel

Fates Warning is een progmetal band, opgericht in 1983 door John Arch, Jim Matheos, Victor Arduini, Joe DiBiase, en Steve Zimmerman in Connecticut, Verenigde Staten. De band heeft een directe bijdrage geleverd aan het ontstaan en de ontwikkeling van het Progressieve metal genre. Dit genre is een onderdeel van de progressieve rock zoals ook Queensrÿche en Dream Theater.

Het vroegere werk van de band is volgens velen zeer belangrijk voor het genre progressieve metal geweest, terwijl in de periode erna de band met name groeide in songwriting en vakmanschap. Het werk vanaf 1997 heeft een meer ontwikkelde stijl: heavy-progressief.

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: