Steven van Zandt, alias Little Steven, komt in november terug naar Nederland. Met zijn band The Disciples of Soul zal hij drie concerten geven. Op maandag 27 november staan ze in De Oosterpoort in Groningen, dinsdag 28 november in TivoliVredenburg in Utrecht, en op donderdag 30 november in 013 in Tilburg. De voorverkoop van de drie concerten start vrijdag 28 juli om 10:00.

Little Steven is vooral bekend als gitarist van Bruce Springsteen’s E Street Band. Sinds 1975 was Steven van Zandt, ook wel bekend als Little Steven of Miami Steve, vaste gitarist in The E-Street Band. Het hield Little Steven niet tegen om zich in de jaren 80 op zijn solocarrière te richten. Hij scoorde hits met ‘Forever’ en ‘Bitter Fruit’. Zijn debuutplaat met The Disciples of Soul, ‘Men Without Women’ kwam uit in 1982 en werd vooral in Amerika een succes. In 1984 besloot Van Zandt dan ook uit de E-Street band te stappen en solo verder te gaan. Het leverde vijf albums op, waarvan ‘Born Again Savage’ uit 1999 de laatste was. Little Steven was inmiddels alweer terug gekeerd in de E-Street Band, waar hij nu nog steeds deel van uitmaakt.

Vanaf 1999 maakte de Amerikaan met de bandana ook furore als de maffiabaas Silvio Dante in de populaire TV-serie The Sopranos. En niet veel later speelde hij de hoofdrol in de serie Lilyhammer, waar hij ook aan meeschreef. Tel daar nog een eigen label en radioshow bij op en logischerwijs concludeerde men dat het wel voorbij zou zijn met het solowerk van het icoon. Tot er dit jaar tamelijk onverwacht een nieuw album verscheen – het eerste in 18 jaar. En wat een ongenadig lekkere plaat is ‘Soulfire’ geworden. Je hoort de politieke working-man-rock die we van hem kennen, maar ook knallende soul, oude rhythm ‘n’ blues en 60’s doo-wop.

Vorige maand, op 25 juni, stonden hij en The Disciples of Soul in een uitverkocht Carré in Amsterdam. Hij bewees met het concert dat hij ook zonder The Boss aardig op dreef was als solo-artiest. Maxazine schreef over het concert: “Het is fijn dat hij na 25 jaar mensen nog eens de kans geeft om hem met deze band live te zien, en laat zien wat hij in zijn mars heeft.”

Deel: