De rockers van Europe hebben aangekondigd dat ze binnenkort een nieuw album zullen gaan uitbrengen getiteld ‘Walk The Earth’. Het in 2015 uitgebrachte album ‘War Of Kings’ heeft de rockwereld er van overtuigd wat voor een formidabele band Europe is. ‘Walk The Earth’ is het album dat zal gaan bevestigen dat de band een van de beste rock acts is van de tegenwoordige tijd.

Vanaf de anthemische opening track ‘Walk The Earth’ tot en met ‘Haze’, ‘Election Day’ en ‘Kingdom United’ is ‘Walk The Earth’ het album waarmee Europe laat horen dat ze zich op het hoogtepunt van hun carrière bevinden. de prachtige melodieën en de diepte van Joey Tempest’s zang tesamen met krachtige drums en het gitaarwerk van John Norum, een van de grote ondergewaardeerde gitaristen. Norum’s gitaarspel schittert op het album. ‘Walk The Earth’ is opgenomen in de beroemde Abbey Road Studio’s te Londen met Grammy winnende producer Dave Cobb (Rival Sons, Shooter Jennings, Jason Isbell, Chris Stapleton).

Eind 2016 gaf Europe een aantal ‘The Final Countdown Anniversary Shows’ in Europa, de show in Londen werd opgenomen en kwam dit jaar op dvd uit getiteld ‘The Final Countdown 30 th Anniversary Show – Live at the Roundhouse’.

Sinds hun oprichting in 1979 heeft Europe meer dan 25 miljoen albums verkocht, zijn ze diverse keren op wereldtournee geweest en werden ze een van de grootste rockbands in de moderne rockmuziek. Het ‘The Final Countdown’ album ging 15 miljoen keer over de toonbank, de gelijknamige single stond in 25 landen op de eerste plaats van de hitlijsten.

‘Walk The Earth’ ligt vanaf 20 oktober in de winkels.

Deel: